eatreadwearlove

5 Şubat 2014 Çarşamba

Telefonumuzdaki Uygulamalar da Sağlıklı mı?:)


Hayatımıza akıllı telefonlar girdiğinden beri çok değiştik.Sürekli ekrana bakan,yanında telefon olmayınca paniğe kapılan,doğum günlerini,telefon numaralarını hatta adet günlerini bile telefona kaydeden bir nesil olduk.Yani telefon bizim için iletişim aracından çok adeta yaşamımızı programlamamıza yarayan bir araç oluverdi.
Hal böyle olunca telefon uygulamaları da şekil değiştirmeye başladı.Oyun uygulamaları yerini;sağlıklı,hayatı kolaylaştıran,bazen unuttuğumuzu bize hatırlatan uygulamalara bırakmaya başladı.Talep büyük,pazar da büyük.Ben şimdi günlük hayatta kullandığım ve çok işime yarayan bazı ''Sağlık''uygulamalarını sizlerle paylaşacağım.


1)Adımsayar/Pedometre Runtastic
Her gün egzersiz yapmaya vaktimiz olmayabilir.Bazı günler o kadar çok koşturmuşuzdur ki,halimiz kalmamıştır.Bu uygulama ''o koşuşturmacada'' kaç adım attığımızı ve kaç kalori yaktığımızı bize söylüyor.
Bir insanın kilo vermesi için günlük 10.000 adım atması gerektiğini düşünürsek,bu uygulama sayesinde eğer 10.000den daha az adım attıysak,gün içinde biraz daha hareket edip 10.000 adımı tamamlayabiliyoruz.Yani biraz ''Bugun pek hareket etmedin,kalk da biraz yürü''diyen bir uygulama.



2)Daily Water Free-Water Reminder
Sadece susadığımızda su içmek malesef günlük ihtiyacimiz olan 1,5-2 litre suyu karşılamıyor.Vücüdumuzda su eksik olunca da metabolik faaliyetlerimizin hızı düşüyor,vücut susuzluktan korkup su tutmaya başlıyor.Bunun sonucunda da normalden fazla yağ depolanıyor ve kabızlık gibi problemler ortaya çıkıyor.
Bu uygulamanın yararı ise şurda.Belli periyotlarla telefonumuza uyarı mesajı geliyor!Biz de her mesaj geldiğinde su içip,ne kadar içtiğimizi kaydediyoruz.Böylelikle günlük almamız gereken suyu alıp almadığımızı görebiliyoruz.
Not:Bir anda içilen suyun hiç bir faydası yoktur,yani gündüz hiç su içmedim hadi oturayım da 1 lt su içeyim gibi bi durum söz konusu değildir.Su periyodik olarak içilmelidir.




3)Nike-Running
Koşuyu seven arkadaşlar için ideal bir uygulama.Temponu kaydediyor,nerden nereye koştuğunu gösteriyor.Yakılan kaloriyi hesaplıyor.Aynı zamanda koç uygulamasıyla tempon düştüğü zaman hızlanman için uyarıyor.

4)Kalorimetre
Kalori takibi için harika bir uygulama.Hemen hemen türk mutfagındaki bütün yemeklerin kalorileri yazıyor.Yani internetten bu kaç kaloriymiş diye aramanıza gerek olmadan hemen size yediğinizin kaç kalori olduğunu söylüyor.

5)Memorial Sağlıklı Yaşam
Denediğim en harika hastane uygulaması.Türkiyede ''su hatırlatması''olan ilk ve tek uygulama.Kalorimetre uygulaması da var.Aynı zamanda diyet programım bölümüne kendi diyetisyeninizin sizin için yazdığı diyeti kaydediyorsunuz ve bu uygulamadan takip ediyorsunuz.Vücut kitle endeksinizi de burdan ölçtürmeniz mümkün.
Sağlık tavsiyeleri,doktor makaleleri,spor öncesi ve sonrası yapılması gerekenlere kadar ne ararsak var.Ben çok severek kullanıyorum,mutlaka size de öneriyorum:)



6)Nike Training Club
Günlük evde yapılabilecek egzersizleri uygulamalı olarak size gösteriyor.Siz de yapıp kaydedebiliyorsunuz.Yaktığınız kaloriyi de sizin için hesaplıyor.Ama ingilizce,bazı hareketleri anlamak biraz zor olabiliyor.

7)İlaç Saatim
Grip olmayın diye size bir sürü öneri yazmıştım( İşte burda:) Ama yine de hasta olduysanız ve özellikle antibiotik kullanıyorsanız saatler sizin için çok önemli.Bir saat gecikmiş antibiotik bile iyileşmenizi yavaşlatabilir.Bu uygulama da sizin ilaç saatlerinizde alarm çalıyor,böylelikle kolaylıkla iyileşmenizi sağlıyor:)



8)Period Diary
Yaklaşık 2 seneden beri kullandığım periyot hesaplama uygulaması.Çok nadir şaşar.İlk gününüzden önce sizi uyarır,sürpriz yaşatmaz:)Aslında Türkçe bir sürü uygulama çıktı şimdi.Orkid vs gibi.Ama alışkanlıklarından vazgeçmesi zor bi insan olduğum için,periyodumu başka bi uygulamaya geçirmeye çok üşendim.

Sizin de bana önereceğiniz uygulama varsa,denemekten memnun olurum.Umarım uygulamaları seversiniz.
Sağlıklı günler:)

2 yorum:

  1. YA İNANILMAZSIN :) doktor bana saat başı su iç dedi ama su içmek diye bşey aklıma gelmiyo bu baya iyi oldu :)) tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. :) Ay çok mutlu oldum şimdi,rica ederim.İşe yaramasına çok sevindim:)!

    YanıtlaSil