eatreadwearlove

28 Aralık 2013 Cumartesi

Tabağınızda kaç dilim ekmek olduğunun farkında mısınız??


 ''Ekmek tüketimi''son zamanların en çok konuşulan,tartışılan konularından biri oldu.Her gün bir televizyon kanalında bu konu işleniyor.Kimi diyetisyen ekmeği zehir olarak görüyor,kimileriyse belli bir tüketim limiti koyuyor.
Eminim siz de bunları dinleyip ekmek tüketiminize dikkat ediyorsunuzdur.Evet günde ne kadar ekmek yediğimiz gerçekten önemli ama ekmeğin yanında yediğimiz yemekler acaba kaç dilim ekmeğe karşılık geliyor hiç düşündünüz mü?Yani ekmekten kısarken tabağınızda kaç ekmek olduğunun farkında mısınız?
Aşağıda yazdıklarımı okuduktan sonra eminim daha dikkatli olacaksınız!


1 dilim ekmek = Çeyrek Simit
Bunu derste işleyince,bir çok arkadaşım çok şaşırdı.Nasıl yani 1 simit 4 dilim ekmek mi ediyor diye.Maalesef ki öyle.İçinde susam bulunduğu için yağ oranı da çok yüksek.Bu nedenle eğer çok canınız istediyse yarım simit yemeniz en doğrusu:)


1 dilim ekmek = 1 kepçe Çorba
Biz de önce yemeğe çorbayla başlanır-ki hiç bi anne bi kepçe çorba koymaz-en az 2 kepçe.Yemeğe başlar başlamaz alınan 2 dilim ekmek.Evet çorba yüksek lif oranlarıyla bağırsak sistemimizi düzenler ama onun da yanında bide ekmek yersek yemeğin başında tam 3 dilim ekmek yemiş oluruz.Yani ekmeği çorbaya bandırıp yerken bir daha düşünelim bence!


1 dilim ekmek = 2 yemek kaşığı pilav
Kim tabağına sadece 2 kaşık pilav koyuyor ki?Herkes alırken tabak tabak alıyor.Ölçülerimiz hep tabakla.Hal böyle olunca resimdeki gibi bir tabak pilav yeyip 3-4 dilim ekmek tüketmiş oluyoruz.


1 dilim ekmek = 2 yemek kaşığı bulgur pilavı
Ben pilav yerine bulgur pilavını öneriyorum.Hem lif oranı çok yüksek,hem de bizi bağırsak kanserine karşı koruyan bir kalkan.Ayrıca içerdeği magnezyum ihtiyacımızı da önemli bir ölçüde karşılar.


1 dilim ekmek = 2 yemek kaşığı makarna
Makarnanın faydalarıyle ilgili bi yazı yazmıştım zaten( tıklarsanız,okuyabilirsiniz )Küçük bi özet geçmem gerekirse,sossuz makarna tüketmenin zarardan çok faydası vardır.Tabi ölçüsünde.


1 dilim ekmek = 3 adet çiğköfte
Siz de benim gibi bi kutu alıp yiyenlerdenseniz,bu bilgi sizin için tam bi hüsran olmalı...

Bunlar da az tüketilmesi gereken yiyeceklerin karşılıkları:
1 dilim ekmek = 8 ince dilim patates kızartması.
1 dilim ekmek = 2 adet kestane
1 dilim ekmek = 1 su bardağı patlamış mısır
1 dilim ekmek = 4 tane cici bebe bisküvisi
1 dilim ekmek = 2 adet kepekli bisküvi
1 dilim ekmek = 3 kaşık mantı
1 dilim ekmek = 1 dürüm için kullanılan lavaşın 1/4ü

Umarım bu değişim listesi,sağlıklı beslenmenizde bi yol gösterici olur:)
Görüşmek üzeree:)






1 yorum:

  1. Betfair and The Venetian Group Expand in US. Here is a brief
    Betfair 광명 출장안마 and 오산 출장안마 The Venetian Group announced in a statement a 익산 출장마사지 further expansion 강원도 출장샵 plan for Betfair and The Venetian Group to become part 부산광역 출장안마

    YanıtlaSil